coaching & training

SASTO SPORTS kan via training en coaching een krachttraining op maat leveren aan groepen en individuen op de volgende gebieden:
 • Krachttraining in de vorm van gewichtheffen
 • Krachttraining in de vorm van “core stability”
 • Bovengenoemde gecombineerd
 • Kogelstoten
 • Discuswerpen
 • Kogelslingeren
SASTO SPORTS kan atleten en/of trainers een training of cursus op maat aanbieden waarin techniek, trainingsvormen en opbouw van schema’s aan bod kunnen komen. De training kan via een éénmalige cursus of kan via meerdere trainingen, gelieve naar waar uw voorkeur naar uitgaat.


KRACHTTRAINING

Krachttraining is (zeker in de atletiek) een essentieel onderdeel van het trainingsprogramma van alle atleten; van pupillen tot senioren en van recreanten tot topatleten.

Iedereen doet aan krachttraining. SASTO SPORTS kan individuele atleten of groepen uitstekend begeleiden bij hun krachttraining. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat SASTO SPORTS een cursus geeft aan een individu of groep om zo kennis over te dragen.


GEWICHTHEFFEN

Het meest bekende onderdeel van krachttraining is gewichtheffen.

Bekende oefeningen zijn:
 • Bankdrukken
 • Squat
 • Voorslaan
 • Trekken

Daarnaast zijn er nog vele andere oefeningen die kunnen worden gedaan om spieren sterker te maken. Sommige oefeningen pakken een breed scala van spieren, andere oefeningen zijn juist gericht op een heel specifieke groep spieren (bv, bovenbeen of de schouder). SASTO SPORTS kan u hierbij ondersteunen door bijvoorbeeld de techniek aan te leren, training te geven, een schema schrijven of aanvullende oefeningen suggereren om bepaalde groepen spieren sterker te maken.

Vragen en/of opmerkingen of wilt u contact met ons opnemen?
Mail ons gerust!


CORE STABILITY

Ook “core stability” is krachttraining: de sterkte van de menselijke keten, van het lichaam als geheel.

Nu zien mensen krachttraining vaak als een training waarbij je moet gewichtheffen. In dit gedachtegoed willen wij als SASTO SPORTS verandering brengen. Krachttraining gaat veel verder dan alleen maar gewichtheffen. Uiteraard is gewichtheffen een uitstekende vorm van krachttraining en is het belangrijk dat deze goed wordt uitgevoerd (juiste techniek en juiste schema’s). En daar kan SASTO SPORTS atleten ook uitstekend bij begeleiden.

Maar daarnaast valt ook bijvoorbeeld “core stability” onder krachttraining. Core stability is de sterkte van de menselijke keten, van het lichaam als geheel. Belangrijk zijn daarbij de buik- en rugspieren waar veel andere spieren van het menselijke lichaam mee samenwerken. Er zijn vele vormen en vele manieren om de core stability te verbeteren. SASTO SPORTS kan u hier goed in adviseren om zo uw trainingsschema uit te breiden en te verbeteren.

Vragen en/of opmerkingen of wilt u contact met ons opnemen?
Mail ons gerust!


CIRCUITTRAINING

Een goede trainingsmethode, zeker voor in de opbouwende periode om het lichaam sterker te maken. Ook voor de jeugd!

SASTO SPORTS kan u adviseren over de oefeningen, de uitvoering en het te volgen schema. Deze training is niet alleen bedoeld voor volwassenen, want met onze jarenlange ervaring met kinderen kunnen wij ook voor deze groepen een programma en training opstellen.

Vragen en/of opmerkingen of wilt u contact met ons opnemen?
Mail ons gerust!


WERP TRAINING

Bij SASTO SPORTS kunt u terecht voor een deskundige werptraining of een cursus voor atleten en/of trainers op de onderdelen:
 • Kogelstoten
 • Discuswerpen
 • Kogelslingeren
Door twintig jaar ervaring en begeleiding op de onderdelen kogelstoten, discuswerpen en kogelslingeren kan SASTO SPORTS atleten en/of trainers een training of cursus op maat aanbieden waarin techniek, trainingsvormen en opbouw van schema’s aan bod kunnen komen.

Vragen en/of opmerkingen of wilt u contact met ons opnemen?
Mail ons gerust!

<<naar boven


Sander Stok
Sander Stok